Sluiten

Wonen

Maak kennis met Nils Langedijk

“We geven vorm aan het nieuwe hart van Dijk en Waard. Hier kun je wonen dicht bij voorzieningen en na een drukke dag kun je lekker ontspannen in je eigen huis of buiten in de nabij gelegen natuur."

In Stationskwartier komt het beste van Dijk en Waard samen!

Wethouder wonen en mobiliteit van gemeente Dijk en Waard, Nils Langedijk, is erg enthousiast over wonen in Stationskwartier: “We zijn een gemeente waar veel mogelijkheden zijn. Voor de stationslocatie is vernieuwing hard nodig. Met het toevoegen van meer woningen en het opwaarderen van het OV-knooppunt krijgt dit gebied een enorme kwaliteitsimpuls. In de hele strook langs het spoor, ook met locatie Vaanpark en Westpoort, worden de komende jaren 1000 betaalbare woningen toegevoegd. Zo werken we aan een gebied waar je fijn kunt opgroeien en fijn kunt oud worden.”

Nils Langedijk is opgegroeid in Langedijk en naar school gegaan in Heerhugowaard. “Nu gaan mijn kinderen in Dijk en Waard naar school. Dat ik me dagelijks mag bezig houden met het mooier maken van deze gemeente, is een prachtige opgave. We zorgen dat er genoeg woningen zijn in deze gemeente, dat wijken, bedrijven en winkels bereikbaar zijn. Bovendien is er ook nog het mooie Oosterdelgebied met museum BroekerVeiling waar inwoners heerlijk kunnen ontspannen en recreëren.”

"We creëren een omgeving waarbij er
balans is tussen woningen, groen, wegen en voorzieningen."

Het Stationskwartier van Dijk en Waard is wonen tussen stad en natuur. “We geven vorm aan het nieuwe hart van Dijk en Waard. Hier kun je wonen dicht bij voorzieningen, zoals openbaar vervoer, scholen, winkels en zorg. Je kunt zo de trein pakken naar Haarlem of Amsterdam. Na een drukke dag kun je lekker ontspannen in je eigen huis of buiten in de nabij gelegen natuur. Kanaalpark is op een steenworp afstand aan de andere kant van de Provincialeweg N242. Kanaalpark is de verbinding tussen het dorpse en het stadse. Stationskwartier ligt namelijk precies tussen Kanaalpark en Stadshart in. In het Stadshart vind je winkelcentrum Middenwaard, horeca en uitgaansgelegenheden. Zo is het prettig wonen, gezond leren, lekker werken en ontspannen recreëren.”

Kortom, in het Stationskwartier komt het beste van Dijk en Waard samen. “En dat zie je nu al in de veranderingen die er plaatsvinden in het gebied.”

De visie voor de toekomst van Dijk en Waard is volgens de wethouder helder: “Dijk en Waard groeit snel van een gemeente met 90.000 inwoners naar bijna 100.000 inwoners. Er is een tekort aan huur- en koopwoningen. We creëren een omgeving waarbij er balans is tussen woningen, groen, wegen en voorzieningen. Wellicht zullen we dan ook soms wat hoger moeten bouwen, want er komen steeds meer mensen die allemaal ergens willen wonen. We willen een gemeente zijn waar iedereen een plek vindt, waar het fijn wonen is, waar je je snel thuis voelt.”