ONTDEK DIJK EN WAARD STATIONSKWARTIER

Een prachtige plek om te wonen

Stationskwartier wordt een unieke woon- en werkwijk. Hier komen robuuste en stoere stadsblokken samen met groene fietspaden en binnentuinen. 1300 woningen, ruimte voor ontmoetingen, sporten, cultuur, groen, ontspanning en aandacht voor duurzaamheid in een gezonde leefomgeving. In Stationskwartier ben je thuis tussen stad en natuur.

De ideale plek om te werken

Ook voor ondernemers biedt Stationskwartier de mooiste kansen. Zo zijn er verschillende bedrijfsruimten, commerciële ruimten en flexwerkplekken. Hier kan je als ondernemer, oprichter, manager of freelancer je bedrijf en je team vestigen. Naast een OV knooppunt en met de natuur in je achtertuin is dit de ideale werkplek.

De tijdlijn:
dit kan je verwachten

2022

Het eerste project van het Dijk en Waard Stationskwartier wordt opgeleverd.

Op het schakelpunt tussen het natuurgebied Oosterdel en het hoog stedelijke Stationskwartier wordt De Groene Trede opgeleverd. Markante, trapvormige architectuur met veel groen – dit legt de basis voor het hele gebied.

2024

Diverse ontwikkelaars starten met bouwen en projecten in verkoop.

Dit jaar gaan verschillende ontwikkelaars beginnen met het bouwen van de projecten, waaronder 3Kwartier, Stationsmeester, en Stationshaven. Van deze projecten zijn de woningen in verkoop.

2025

Alle projecten zijn gestart met de bouw.

Inmiddels zijn alle projecten gestart met de bouw, staat alles in de verkoop en worden er steeds meer woningen opgeleverd. Het Stationskwartier wordt steeds levendiger.

2026

Ontwikkeling OV-Knooppunt.

Het station Heerhugowaard wordt ontwikkeld tot een openbaar vervoer-knooppunt. Hier komen fietsenstallingen, P+R, perronopgangen en een fiets- en wandeltunnel op de Stationsweg.

Klimaat-adaptief en toekomstbestendig

Met een woning in het Stationskwartier ben je helemaal klaar voor de toekomst. De wijk is ontworpen met een focus op groen en duurzaam, van de straat tot in de meterkast. Tussen de gebouwen komen straten, pleinen en daktuinen met brede groenstroken en veel natuur.

 De woningen worden gerealiseerd volgens hoge isolatiewaarden en worden geheel gasloos opgeleverd. Alle woningen worden aangesloten op het duurzame warmtenet van leverancier Duurzame Ring Heerhugowaard (DRH). De DRH levert warmte en koude in de woning, zodat de woning altijd comfortabel voelt.

De moderne stadswijk wordt gebouwd om problemen met wateroverlast, hittestress en droogte goed aan te pakken. In de straten is het uitgangspunt zoveel mogelijk groen en tussen de gebouwen komen daktuinen met veel ruimte voor groene verblijfsplekken.

BereikbaarHEID

Het Dijk en Waard Stationskwartier ligt op een steenworp afstand van het trein- en busstation Heerhugowaard. Vanuit hier ben je binnen 10 minuten in Alkmaar en binnen 45 minuten in Amsterdam – telt dat nog als forenzen? 

Binnen het Stationskwartier ben jij thuis en zijn auto’s te gast. Hier is alles bereikbaar te voet of op de fiets, en is er mogelijkheid tot het gebruik van deelauto’s en deel(bak)fietsen. Zo ben je makkelijk in het Stadshart Heerhugowaard, de natuur in, of zelfs onderweg naar het strand.

ONTDEK ACTIEF DIJK EN WAARD

Dijk en Waard is een van de populairste plaatsen om je te vestigen in de kop van Noord-Holland.

Waarom? De unieke combinatie van de dorpse, rustige sfeer en de nabijheid van stadse voorzieningen. De tuin stedelijke opzet met de weilanden, rietkragen en de lange dijken herinneren aan het vroegere polderlandschap.

Een moderne, duurzame stad met alle voorzieningen, doet je denken aan de toekomst. Sporten, een avondje naar de film, verdiepen in musea, een concert bezoeken, shoppen, eten, bowlen, picknicken langs het water en zelfs naar het casino – dit kan allemaal in Dijk en Waard.